Joukkueen säännöt / Lagets regler

Operaatio Pelisäännöt


Vanhempainkokouksessa 12.11.2014 joukkueenjohto ja vanhemmat sopivat yhdessä seuraavista säännöistä vanhempien, pelaajien ja joukkueenjohdon välille.


Yleistä


Arvostetaan, kannustetaan ja autetaan kaikkia lapsia ja aikuisia niin omassa kuin muissa joukkueissa. Emme kiroile emmekä käyttäydy muutenkaan epäkunnioittavasti. Opetamme lapsillemme tätä niin omalla esimerkillä kuin ohjaamalla heitä tähän. Kaikkia pelikavereita kannustetaan ja kunnioitetaan myös epäonnistumisen hetkellä.


1. Valmentajat ohjaavat.

2. Vanhemmat kannustavat ja auttavat. Lapsi voi osallistua yksin harjoituksiin jos hän siihen kykenee. Vastuuvalmentajalla on oikeus vaatia vanhemman läsnäoloa jos lapsen käytös sitä vaatii. Päävastuu on aina vanhemmilla.

3. Jokainen osallistuu oman jaksamisensa mukaan.

4. Harjoituksissa ja otteluissa säärisuojat ovat pakolliset! Muu vaatetus olosuhteiden, sään ja seuran linjausten mukainen. Tavoitteena on käyttää Select Omega Pro (koko 4) palloa.

5. Tupakan, nuuskan ja alkoholin käyttö joukkueen tapahtumissa on kielletty.

6. Vesi on ainoa oikea urheilujuoma. Terveelliset eväät turnauksiin!

7. Muitakin lajeja on hyvä harrastaa, se auttaa myös jalkapallossa.

8. Uusilla pelaajilla on mahdollisuus osallistua joukkueen harjoituksiin kuukauden ajan veloituksetta. Halutessaan pelaajamaksun voi suorittaa myös aikaisemmin. Ennen pelaajamaksun suorittamista lapsella ei ole joukkueen (KyIF:n) puolesta vakuutusta.

9. Joukkue käyttää Nimenhuuto.com palvelua.

10. Mahdollisuuksien rajoissa käytetään molempia kotimaisia kieliä.

11. Reilu meininki. Jalkapallossa on hauskaa!

Harjoitukset


12. Harjoituksiin tullaan 15 min ennen harjoitusten alkua.


13. Tavoitteena on käyttää KyIF:n valitsemia NIKE-tekstiilejä harjoituksissa.

14. Annetaan kaikille harjoittelurauha.

15. Innostetaan lasta kotona loppukikan harjoitteluun. Huippujuttu, jos lapsi saa harjoitella sitä vanhemman kanssa.

Pelit


16. PPT (Puolen Pelin Takuu) toteutetaan seuraavasti: Peliaika jaetaan kaikkien pelaajien kesken tasaisesti mahdollisuuksien mukaan. Kaikki eivät pelaa joka pelissä tai joka päivä, mutta pelaavat yhtä paljon sarjan ja turnauksen aikana. Peleihin pääsee vaikka ei olisi osallistunut kaikkiin harjoituksiin.


17. Peleistä estymiset ilmoitetaan valmentajille ja joukkueenjohtajille ajoissa sähköpostitse. Peleihin tullaan jos on luvattu tulla. Jos tuleminen peliin on epävarma, ilmoitetaan mielummin ettei pääse tulemaan. Äkilliset sairastumiset ottelupäivänä ilmoitetaan tekstiviestillä vastuuvalmentajalle.

18.  Uudet pelaajat voivat osallistua peleihin jos he ovat maksaneet pelaajamaksun siinä vaiheessa kun ilmoittautuminen on auki Nimenhuudossa.

19. Peleihin tullaan 45 min ennen pelin alkua. Ennen otteluita ja otteluiden välissä ei syödä makeisia.

20. Keltaista pelipaitaa käytetään ainoastaan pelien aikana.